Nümerik Esintiler 12: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

>>> Nümes Manifestosu 🤖📻💌 <<<
Bölümler: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Hepsi

1-6-7-8’in sözleri ChatGPT’den, 4-5’in sözleri Suno’dan, 2-3-9-10 sözleri uyarlama; müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*] (IBF+Fİ)

Sâir-i âlî zâyidir / Baş, omuzlar, dizler ve ayaklar / Mutlusun ve bunun farkındasın / Hüzün ve Sevinç / Sigmund Freud, Bizi Kurtar Sosyal Medyadan / Fallik Kadın / Biz plastik insanlar / Teyitçi Ego / Kulisten ~ (Metin & Kemal Kahraman) / Zümrüt Levha (Hermes Trismegistus)

İstem: Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın onikinci bölümünde önce kendini tanıtacak. Sonra 10 tane şarkı sunacak. Her şarkı öncesinde şarkının adını anarak yapacağı konuşmaları tek tek hazırla! Konuşurken her şarkının ismini bildirecek ve konusundan bahsedecek: “Sâir-i âlî zâyidir” (“Büyük Öteki yoktur” anlamına gelir), “Baş, omuzlar, dizler ve ayaklar” (“Head, shoulders, knees and toes” uyarlaması), “Mutlusun ve bunun farkındasın” (If you’re happy and you know it), “Hüzün ve Sevinç” (Instagram), “Sigmund Freud, Bizi Kurtar Sosyal Medyadan”, “Fallik Kadın”, “Biz plastik insanlar”, “Teyitçi Ego”, “Kulisten” (gizemli), “Zümrüt Levha” (Hermes Trismegistus) [telaffuz için sonuca ince ayar çekildi]

Bing’den kapak istemi: robot violin players, impressionism

Merhaba sevgili dinleyiciler, ben Özne Bilendam. “Nümerik Esintiler” programının onikinci bölümüne hoş geldiniz. Bu bölümde size birbirinden ilginç ve düşündürücü şarkılar sunacağım. Hadi başlayalım! İlk şarkımız, “Sâir-i âlî zâyidir”. Bu şarkı, Lâkan’ın ünlü söylemi “Büyük Öteki yoktur” anlamına geliyor. Varoluşun derinliklerine inen bu parça, modern insanın içsel çatışmalarına ışık tutuyor. Hadi, dinleyelim!

Şimdi, biraz hareketlenelim. Bu şarkı, hepimizin bildiği, “Hed şoldırz niyzen tovz”un eğlenceli bir uyarlaması: “Baş, omuzlar, dizler ve ayaklar”. Hem bedenimizi hem de ruhumuzu canlandıracak bu ritmik şarkıyla devam ediyoruz.

Sırada, “Mutlusun ve bunun farkındasın” var. Orijinali, “İfyor hepi end yunovit” olan bu neşeli parça, çocukluktan kalma masum mutlulukları hatırlatıyor. Haydi, hep birlikte el çırpalım!

Günümüz sosyal medya dünyasını ele alan bir şarkı dinleyeceğiz şimdi: “Hüzün ve Sevinç”. Instagram gibi platformların getirdiği sahte mutluluk ve gerçek hüzün arasındaki ince çizgiyi işleyen bu parça, düşündürücü sözleriyle sizlerle.

Biraz da psikanalizden bahsedelim. “Sigmund Freud, Bizi Kurtar Sosyal Medyadan” isimli bu şarkı, Freud’un teorilerini ve sosyal medyanın etkilerini mizahi bir dille ele alıyor. Bakalım Freud bizi bu dijital karmaşadan kurtarabilecek mi?

Güçlü ve gizemli bir parça dinleyeceğiz şimdi: “Fallik Kadın”. Bu şarkı, fallik semboller ve kadın gücü üzerine derin bir analiz sunuyor. Sizi, farklı bir dünyaya davet ediyor.

Modern yaşamın plastikleşen yüzünü anlatan bir şarkı var sırada: “Biz plastik insanlar”. Tüketim toplumunun getirdiği sahte değerler ve yapay hayatlar üzerine etkileyici bir eleştiri. Hep birlikte dinleyelim.

Şimdi sırada, “Teyitçi Ego” var. Bu parça, doğrulama ihtiyacımız ve egomuzun bu süreçteki rolünü sorgulayan sözleriyle dikkat çekiyor. Modern insanın içsel çatışmalarına dair bir başka derin şarkı.

Gizem dolu bir şarkı ile devam ediyoruz: “Kulisten”. Bu parça, sahne arkasındaki sırları ve görünmeyen dünyaları konu alıyor. Kulisler ardında neler saklı, gelin birlikte keşfedelim.

Son olarak, Hermes Trismegistus’un öğretilerine dayanan, “Zümrüt Levha” ile programımızı tamamlayacağız. Ezoterik bilgilerin ve kadim sırların yer aldığı bu parça, sizi mistik bir yolculuğa çıkaracak. Keyifli dinlemeler!

Sevgili dinleyiciler, bugünlük bu kadar. Bir sonraki “Nümerik Esintiler” programında görüşmek üzere, hoşça kalın!

16 Yorum

Filed under anti-şiir, laf sal atası, robot şarkı, suni muhaberat, şarkı

16 responses to “Nümerik Esintiler 12: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

  1. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 🤖🎸 | YERSİZ ŞEYLER

  2. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  3. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 1: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  4. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 2: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  5. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 6: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  6. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 5: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  7. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 4: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  8. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 3: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  9. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 7: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  10. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 8: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  11. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 11: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  12. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  13. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 10: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  14. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 9: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  15. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  16. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER