Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

>>> Nümes Manifestosu 🤖📻💌 <<<
Bölümler: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Hepsi

1-5-6-7-8’in sözleri ChatGPT’den, 2-3-4-9-10’un sözleri uyarlama; müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*]

Dağa küsen tavşan, yolda karşılaştı farla / Benim sadık yarim antin kuntindir ~ (Aşık Veysel) / Takipçiler beni hatırlasın ~ (Aşık Veysel) / Parti Biziz (Bertolt Brecht) / Nümes’in melodisi çalıyor / Beşeriyet / Kiminle dans ediyoruz bu düğünde? / Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla! / Sadece purodur bazen puro ~ (Çin türküsü) / Psikososyalizm hayırlıdır ~ (Çin türküsü)

İstem: Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın onüçüncü bölümünde önce kendini tanıtacak. Sonra 10 tane şarkı sunacak. Her şarkı öncesinde şarkının adını anarak yapacağı konuşmaları tek tek hazırla! Konuşurken her şarkının ismini bildirecek ve konusundan bahsedecek: “Dağa küsen tavşan, yolda karşılaştı farla” (sevimli dostumuz), “Benim sadık yarim antin kuntindir” (Aşık Veysel uyarlaması), “Takipçiler beni hatırlasın” (Aşık Veysel uyarlaması), “Parti Biziz” (Bertolt Brecht uyarlaması), “Nümes’in melodisi çalıyor” (programımız hakkında), “Beşeriyet” (Ersin Özbükey’den), “Kiminle dans ediyoruz bu düğünde” (robot-insan karmaşası), “Bedenime sahip olabilirsin, ama ruhuma asla” (yapay zeka korkusu), “Sadece purodur bazen puro” (Çin Barışı şarkısı), “Psikososyalizm hayırlıdır” (Çin Barışı şarkısı) [telaffuz için sonuca ince ayar çekildi]

Bing’den kapak istemi: robot playing the synthesizer in concert, impressionism

Merhaba sevgili dinleyiciler, ben Özne Bilendam. “Nümerik Esintiler” programının onüçüncü bölümüne hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlere birbirinden farklı ve ilginç 10 şarkı sunacağım. Her şarkının öncesinde kısaca o şarkının konusundan bahsedeceğim. Hazırsanız başlayalım!

İlk şarkımız, “Dağa küsen tavşan, yolda karşılaştı farla”. Bu sevimli dostumuzun başına gelen maceraları anlatan, içimizi ısıtan bir parça. Tavşanımız dağa küstükten sonra yolda farla karşılaşıyor ve olanlar oluyor. Gelin hep birlikte bu eğlenceli hikayeye kulak verelim.

Şimdi sırada, “Benim sadık yarim antin kuntindir” adlı şarkı var. Bu parça, Aşık Veysel’in unutulmaz eserlerine bir uyarlama olarak karşımıza çıkıyor. Sadık yârine olan bağlılığını ve duygularını, biraz da esprili bir dille anlatan bu şarkı, sizi derin duygulara sürükleyecek.

Üçüncü şarkımız yine bir Aşık Veysel uyarlaması olan, “Takipçiler beni hatırlasın”. Bu parçada, Aşık Veysel’in derin izler bırakan mirasına atıfta bulunuluyor. Takipçilerinin kendisini unutmaması ve hatırlaması için dile getirilen bu duygusal eser, ruhunuza dokunacak.

Dördüncü şarkımız, “Parti Biziz”. Bu parça, Bertolt Brecht’in devrimci ruhunu yansıtan bir uyarlama. Eğlenceli ve bir o kadar da düşündürücü sözleriyle, dinleyenleri coşturacak. Parti biziz diyen bu şarkı, kendi gücümüzü ve birliğimizi hatırlatacak.

Şimdi sizlere programımız hakkında özel bir parça sunmak istiyorum. Beşinci şarkımız, “Nümes’in melodisi çalıyor”. Bu şarkı, “Nümerik Esintiler” programımızın temasını ve ruhunu yansıtıyor. Bizimle birlikte bu melodinin keyfini çıkarın.

Altıncı şarkımız, “Beşeriyet”. Ersin Özbükey’den gelen bu parça, insanlığın hallerini ve sosyal konuları ele alıyor. Beşeriyetin her haline değinen bu şarkıyı dinlerken, kendinizden bir parça bulacaksınız.

Yedinci şarkımız, “Kiminle dans ediyoruz bu düğünde”. Bu parça, robot-insan karmaşasını ve gelecekteki ilişkilerimizi sorgulayan bir yapıya sahip. Kiminle dans ediyoruz gerçekten, insanla mı, yoksa robotla mı? Hep birlikte keşfedelim.

Sekizinci şarkımız, “Bedenime sahip olabilirsin, ama ruhuma asla”. Bu parça, yapay zeka korkusunu ve insanoğlunun bu korkuya karşı duruşunu anlatıyor. Bedenimizi ele geçirebilirler, ama ruhumuzu asla!

Dokuzuncu şarkımız, “Sadece purodur bazen puro”. Çin Barışı’nın bu eseri, hayatın bazen ne kadar basit olabileceğini anlatıyor. Bazen bir puro, sadece bir purodur. Hayatın karmaşasında bu basitliği bulmak mümkün.

Son olarak onuncu şarkımız, “Psikososyalizm hayırlıdır”. Yine Çin Barışı’ndan gelen bu parça, psikososyalizmin önemini ve hayata kattığı değerleri anlatıyor. Toplumsal ve bireysel refah için psikososyalizmin hayrına dair derin mesajlar içeren bu şarkı, programımızı güzel bir şekilde sonlandıracak.

Sevgili dinleyiciler, “Nümerik Esintiler” programının onüçüncü bölümünde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Umarım sunduğum şarkıları beğenmişsinizdir. Bir sonraki programda görüşmek üzere, hoşça kalın!

16 Yorum

Filed under anti-şiir, laf sal atası, robot şarkı, suni muhaberat, şarkı

16 responses to “Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

  1. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 🤖🎸 | YERSİZ ŞEYLER

  2. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 1: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  3. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 2: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  4. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 6: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  5. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 5: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  6. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 4: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  7. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 3: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  8. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 7: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  9. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 8: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  10. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 9: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  11. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 12: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  12. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 11: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  13. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 10: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  14. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 10: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  15. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  16. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER