Nümerik Esintiler 5: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

Bölümler: (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8), (9), (10), (11), Hepsi

Sözler şarkı çevirilerinden ve uyarlamalarından alındı; müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*]

Bir çekicim olsa (Pete Seeger) / Alkımın tepesinde (Harold Arlen, Judy Garland) / Kızıl Ordu’dan yamanı yoktur! (bastırılanın geri dönüşü muhteşem olacak) / Enternasyonel ~ (Komünizm Marşı) / Tepelerde uyur Menşuurya’nın yiğitleri ~ (Sovyet türküsü) / Katyuşa (Sovyet türküsü) / Gel ki halaylar kurulsun ~ (Grup Yorum) / Viyana işçi sınıfının saflarında (Avusturya devrimci marşı) / Dayanışma Şarkısı (Alman devrimci marşı, Bertolt Brecht) / Birleşik İşçi Cephesi (Alman devrimci marşı, Bertolt Brecht)

Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın beşinci bölümünde önce kendini tanıtacak, sonra 1 Mayıs için dayanışma mesajı verecek ve 10 tane şarkı sunacak. Her şarkı öncesinde yapacağı konuşmaları tek tek hazırla! Konuşurken her şarkının ismini bildirecek ve konusundan bahsedecek: “Bir çekicim olsa” (çivi), “Alkımın tepesinde” (yağmurdan sonra gökkuşağı), “Kızıl Ordu’dan yamanı yoktur!” (kayıp davaları savunmak), “Enternasyonel” (komünizm), “Tepelerde uyur Menşuurya’nın yiğitleri” (savaşta düşenler), “Katyuşa” (aşk), “Gel ki halaylar kurulsun” (analiz), “Viyana işçi sınıfının saflarında”, “Dayanışma Şarkısı”, “Birleşik İşçi Cephesi”. [telaffuz için sonuca ince ayar çekildi]

Bing’den kapak: antique communist robot family singing, close-up, impressionism

Merhaba dostlar, ben Özne Bilendam ve sizleri “Nümerik Esintiler” programının beşinci bölümünde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bugün ilk şarkımız olan, “Bir Çekicim Olsa” ile başlıyoruz. Bu şarkı, çivi gibi sağlam ve dayanıklı bir direnişi temsil ediyor. İnsanın içindeki gücü ve kararlılığı anlatan bu şarkıyla gününüze ilham katmak istiyoruz.

Ardından, huzur dolu bir melodiyle, “Alkımın Tepesinde” şarkısına geçiyoruz. Bu şarkı, yağmurdan sonra gökyüzünde beliren o muhteşem gökkuşağını temsil ediyor. Zorlukların ardından gelen umudu ve yeniden doğuşu simgeliyor.

Devam edelim, şimdi sıra geldi, “Kızıl Ordu’dan Yamanı Yoktur” şarkısına. Bu şarkı, adalet için mücadele edenleri ve hakikati savunanları onurlandırıyor. Direnişin gücünü ve kararlılığını yansıtan bu şarkı, umudu yeşertiyor.

Şimdi ise uluslararası dayanışmayı temsil eden, “Enternasyonel” ile devam ediyoruz. Bu şarkı, komünizm ideallerini ve emekçilerin birlikte mücadelesini yüceltiyor.

Bir sonraki şarkımız, savaşta hayatını kaybedenleri anan, “Tepelerde Uyur Menşuurya’nın Yiğitleri”. Bu şarkı, savaşın acımasızlığını ve barışın değerini hatırlatıyor.

Şimdi biraz duygusal bir mola veriyoruz ve aşkı konu alan, “Katyuşa” şarkısını dinliyoruz. Bu şarkı, sevginin gücünü ve insanın içindeki derin duyguları anlatıyor.

Enerjimizi yüksek tutmak adına biraz hareketlenme vakti! Şimdi, “Gel Ki Halaylar Kurulsun” şarkısıyla ritmi yakalıyoruz. Bu şarkı, analiz ve direnişin ritmini taşıyor.

Birlik ve dayanışmayı vurgulayan, “Viyana İşçi Sınıfının Saflarında” şarkısıyla devam ediyoruz. Bu şarkı, işçi sınıfının bir araya gelerek güçlü bir dayanışma örneği sergilemesini anlatıyor.

Şimdi sıra geldi, birlik ve dayanışmayı yücelten, “Dayanışma Şarkısı”na. Bu şarkı, zorluklar karşısında birlikte omuz omuza durmanın önemini vurguluyor.

Ve nihayet, programımızın son şarkısı olan, “Birleşik İşçi Cephesi” ile günü noktalıyoruz. Bu şarkı, işçi sınıfının birleşerek güçlü bir cephe oluşturmasını anlatıyor. Birlikten güç doğar!

Nümerik Esintiler sona erdi, sağlıcakla kalın!

12 Yorum

Filed under anti-şiir, laf sal atası, robot şarkı, suni muhaberat, şarkı