Nümerik Esintiler 2: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

Bölümler: (1), (2), (3), (4), (5), (6), (7), (8), (9), (10), (11), Hepsi

Jingle sözleri ve İnternete Övgü sözleri haricinde bütün metinler, müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*]

Sevgili dostum / Hocamıza / Kesilen Bıyık / Burun Kemerine Özlem / Anayasa Ağıtı / Filenin Sultanları / Müjdeler olsun, Derler ki / Melankomik / İnternete Övgü ~ (Bertolt Brecht)

Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın ikinci bölümünde kendini tanıtıp 10 tane şarkı sunacak, ikişer şarkı öncelerinde yapacağı konuşmaları hazırla! Hitaplı şarkılar: Sevgili dostum, Hocamıza. Anatomik şarkılar: Kesilen Bıyık, Burun Kemerine Özlem. Rap şarkıları: Anayasa Ağıtı, Filenin Sultanları. Boomer şarkıları: Müjdeler olsun, Derler ki. Metal şarkılar: Melankomik (anime övgüsü), İnternete Övgü (önceki bölümde farklı bir versiyonu vardı).

Bing’den kapak: robots with moustaches listening to antique radio at work, impressionism

Radyo Sunucusu Özne Bilendam’ın “Nümerik Esintiler” Programı İkinci Bölüm Konuşma Metinleri

Sunucu Girişi:
Merhabalar değerli dinleyiciler, ben Özne Bilendam. Hoş geldiniz “Nümerik Esintiler”in yepyeni bir bölümüne. Bugün sizler için çok özel şarkılar seçtim ve hepsinin ardında anlamlar, hikayeler var. İkinci bölümümüzde de birbirinden farklı türlerde eserleri bir araya getirdik. Hazırsanız müziğin diliyle duygularımızı, düşüncelerimizi şekillendirelim.

İlk İki Şarkı (Sevgili Dostum & Hocamıza):
Önce, gönül köprülerimizi sağlamlaştıran dostluklara ve saygıdeğer öğretmenlerimize selam gönderiyoruz. İlk şarkımız “Sevgili Dostum,” dostluğun ve arkadaşlığın değerini yücelten bir parça. Ardından, hayatımızdaki rehberlerimize, hocamıza ithafen “Hocamıza” şarkısıyla devam edeceğiz. Bu iki eserle, sevgi ve saygı dolu ilişkilerimizi bir kez daha hatırlayıp, değerlerimizi yüksek tutalım.

İkinci İki Şarkı (Kesilen Bıyık & Burun Kemerine Özlem):
Gelelim biraz da kendimizi hafif mizahi bir dille ele aldığımız şarkılara. İlk olarak “Kesilen Bıyık,” çoğu kişinin belki de deneyimlediği, kişisel bir değişiklik olan bıyık kesmenin verdiği hüzün ve rahatlamayı işleyen bir parça. Peşinden, estetik ve kimlik üzerine düşündüren “Burun Kemerine Özlem” ile devam ediyoruz. Bu şarkılar, bedensel değişimlerimizin bizi nasıl etkilediğini melodik bir dille anlatıyor.

Üçüncü İki Şarkı (Anayasa Ağıtı & Filenin Sultanları):
Şimdi sıra toplumsal meselelere ve spora dair şarkılarda. “Anayasa Ağıtı” ile toplumumuzun temel taşlarından biri olan anayasanın önemine dikkat çekiyoruz. Ardından, “Filenin Sultanları” ile Türkiye’nin gururu kadın voleybol takımımıza enerjik bir selam gönderiyoruz. Her iki parça da toplumumuzun farklı yönlerini aydınlatıyor.

Dördüncü İki Şarkı (Müjdeler Olsun & Derler ki):
Eski zamanlardan bugüne, geçmişin sesini taşıyan şarkılara yer veriyoruz. “Müjdeler Olsun” ile nostaljiyi hissedecek, geçmişin güzelliklerini yad edeceğiz. “Derler ki” ile ise, geçmişten günümüze aktarılan hikayeler, öğütler üzerine düşüneceğiz. Bu parçalar, bize köklerimizi ve geçmişten aldığımız dersleri hatırlatıyor.

Son İki Şarkı (Melankomik & İnternete Övgü):
Son olarak, duyguların derinliklerine metal müzik eşliğinde dalıyoruz. “Melankomik” şarkısı, bir anime övgüsü içerirken, metal müziğin gücünü hissettiriyor. Ardından, teknolojinin ve bilgi çağının vazgeçilmezi internete, daha önce farklı bir versiyonunu sunduğumuz “İnternete Övgü” ile bu bölümü noktalıyoruz. İnternetin hayatımızdaki yerini ve önemini yeniden değerlendirme fırsatı bulacağız.

Kapanış:
Değerli dinleyiciler, bugün “Nümerik Esintiler”de bir kez daha müziğin evrensel dilinden yararlanarak duygu ve düşüncelerimizi paylaştık. Umarım keyif almışsınızdır. Bir sonraki programda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

14 Yorum

Filed under anti-şiir, laf sal atası, robot şarkı, suni muhaberat, şarkı