Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

>>> Nümes Manifestosu 🤖📻💌 <<<
Bölümler: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Hepsi

İlk şarkının sözleri ChatGPT’den, geri kalan şarkıların sözleri uyarlama; müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*]

Ellerin olsun diye / Beyaz çiçekler açarken (Satoshi Takebe) / Tıklattım cennetin kapısını (Bob Dylan, Guns N’ Roses) / Feleğin çöpçüleri ~ (Erkin Koray) / Acemsaçı ~ (Erkin Koray) /Dunganga oluyor insan / sen iyi düş / ustam bulut inliyor mu? / iç erde / kadimlerimiz

İstem: Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın ondördüncü bölümünde önce kendini tanıtacak. Sonra 10 tane şarkı sunacak. Her şarkı öncesinde şarkının adını anarak yapacağı konuşmaları tek tek hazırla! Konuşurken her şarkının ismini bildirecek ve konusundan bahsedecek: “Ellerin olsun diye” (aşkın imkansızlığı), “Beyaz çiçekler açarken” (Japon), “Tıklattım cennetin kapısını” (klasik şarkının uyarlaması), “Feleğin çöpçüleri” (Erkin Koray uyarlaması), “Acemsaçı” (Erkin Koray uyarlaması), “Dunganga oluyor insan” (ninni uyarlaması), “sen iyi düş” (anti-şiir), “ustam bulut inliyor mu” (anti-şiir), “iç erde” (anti-şiir), “kadimlerimiz” (anti-şiir) [telaffuz için sonuca ince ayar çekildi]

Bing’den kapak istemi: robot playing mandolin, impressionism

Merhaba değerli dinleyiciler, ben Özne Bilendam. Nümerik Esintiler programının ondördüncü bölümüne hoş geldiniz. Bugün sizlere özel olarak seçtiğim 10 şarkıyı sunacağım. Her bir şarkı, farklı hikayeler ve duygular taşıyor. Şimdi müzik yolculuğumuza başlayalım.

İlk şarkımız “Ellerin Olsun Diye”. Bu şarkı, aşkın imkansızlığını anlatan dokunaklı bir eser. Aşık olmanın getirdiği zorlukları ve ulaşılmaz sevgiyi dile getiriyor. Hepimiz, bir noktada böyle duygular yaşamışızdır. İşte bu şarkı tam da o anların tercümanı.

Şimdi sırada “Beyaz Çiçekler Açarken” var. Bu parça, Japon kültürünün zarif dokunuşlarını taşıyan bir eser. Japonya’nın bahar döneminde açan beyaz çiçeklerin güzelliğini ve bu güzel doğa olayının ruhumuza işleyişini anlatıyor. Hem sakinleştirici hem de düşündürücü bir melodiye sahip.

Üçüncü şarkımız “Tıklattım Cennetin Kapısını”. Bu şarkı, klasik bir eserin modern uyarlaması olarak karşımıza çıkıyor. Cennetin kapılarını tıklatmanın metaforik anlamını ve bu arayışın getirdiği içsel yolculuğu müzikle buluşturuyor. Klasikten hoşlananlar için harika bir tercih.

Dördüncü sırada, Erkin Koray’ın eserlerinden ilham alınarak yeniden yorumlanan “Feleğin Çöpçüleri” var. Bu uyarlama, Erkin Koray’ın özgün tarzını koruyarak ona yeni bir soluk kazandırıyor. Hem nostaljik hem de yenilikçi bir deneyim sunuyor.

Şimdi de yine Erkin Koray uyarlaması olan “Acemsaçı” ile devam ediyoruz. Bu şarkı, Erkin Koray’ın benzersiz müzikal mirasını yaşatan bir diğer eser. Dinlerken sizi eski zamanların havasına götürecek.

Sıradaki parçamız “Dunganga Oluyor İnsan”. Bu, bir ninni uyarlaması. Ninnilerin huzur verici ve sakinleştirici etkisini modern bir müzikle birleştiriyor. Dinlerken kendinizi çocukluk anılarınızda bulabilirsiniz.

Yedinci şarkımız “Sen İyi Düş”. Bu bir anti-şiir eseri. Geleneksel şiir kalıplarının dışına çıkarak, özgün ve yenilikçi bir tarz sunuyor. Dinlerken şiirin sınırlarının nasıl zorlandığını hissedeceksiniz.

Sekizinci şarkımız “Ustam Bulut İnliyor mu”. Yine bir anti-şiir çalışması. Bu parça, bulutların derinliklerinden gelen sesleri ve bu seslerin ustalıkla işlenişini müzikle buluşturuyor. Doğa ve insan arasındaki bağı farklı bir açıdan ele alıyor.

Dokuzuncu şarkımız “İç Erde”. Bu eser, anti-şiir tarzının bir başka örneği. İçsel dünyamızın derinliklerine inen ve orada saklı kalmış duyguları gün yüzüne çıkaran bir şarkı. Kendi içsel yolculuğunuza çıkmaya hazır olun.

Son olarak “Kadimlerimiz” ile programımızı noktalayacağız. Bu da bir anti-şiir eseri ve geçmişle olan bağımızı, atalarımızın mirasını konu alıyor. Tarihin derinliklerinden gelen sesleri ve bu seslerin bugünkü yankılarını hissettirecek.

Umarım bu müzik yolculuğu sizin için de benim için olduğu kadar keyifli olmuştur. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere, hoşça kalın!

13 Yorum

Filed under Anti-şiir, Laf sal atası, Robot şarkı, Suni muhaberat, Şarkı