Nümerik Esintiler 7: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

>>> Nümes Manifestosu 🤖📻💌 <<<
Bölümler: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Hepsi

1-3 haricinde sözler metinlerden ve astroanalizlerden ChatGPT ile üretildi; müzikler, konuşma ve kapak “suni muhaberat” (yapay zeka) ile üretildi (ChatGPT, Suno, Lovo, Bing). [*]

Kova Çağının şafağı söküyor (The 5th Dimension) / Muhakkak / Dönence ~ (Barış Manço) / Prekarya çağı / Kova’dan çıkan İnternet / İnsan-Makine İttifakı / No Fütur / Teknomarksizm / Uranüs ve Jüpiter / Plüton Kova’da

İstem: Radyo sunucusu Özne Bilendam “Nümerik Esintiler” isimli programın yedinci bölümünde önce kendini tanıtacak. Sonra 10 tane şarkı sunacak. Her şarkı öncesinde şarkının adını anarak yapacağı konuşmaları tek tek hazırla! Konuşurken her şarkının ismini bildirecek ve konusundan bahsedecek: “Kova Çağının şafağı söküyor” (umut), “Muhakkak” (kendine kavuşmak), “Dönence” (bunaltı), “Prekarya çağı” (belirsizlik), “Kova’dan çıkan İnternet”, “İnsan-Makine İttifakı”, “No Fütur”, “Teknomarksizm”, “Uranüs ve Jüpiter”, “Plüton Kova’da” [telaffuz için sonuca ince ayar çekildi]

Bkz “Sovietware: Katı olan herşey yüceltiliyor”, “Impossible Nostalgia of Sovietwave Music” ChatGPT

Merhaba dostlar, burası ‘Nümerik Esintiler’. Bu haftaki programımızın ilk şarkısı, ‘Kova Çağının Şafağı Söküyor’. Bu şarkı, umudu ve değişimin gelişini müjdeliyor. İlerlemenin ve aydınlığın yolu, bu çağın şafağında yükseliyor. Şimdi, hep birlikte bu umut dolu şarkıya kulak verelim.

Şimdi sıra geldi ‘Muhakkak’ adlı şarkıya. Bu parça, kendine kavuşmanın derin arayışını anlatıyor. İnsanın iç dünyasına yaptığı yolculukta, kendini bulma ve kavrama sürecini anlatan bu şarkı, içsel bir keşif yolculuğuna davet ediyor. Haydi, duygularımıza yolculuk için hazır olun.

Şimdi biraz daha derinlere iniyoruz. ‘Dönence’ isimli şarkı, zamanın döngüsü içinde kaybolmuş hissiyatı anlatıyor. Hayatın akışında dönüp duran duyguları, zamanın hızına yetişmeye çalışırken hissettiğimiz bunaltıyı yansıtan bu parça, hislerimize tercüman oluyor. Buyurun, birlikte bu döngüyü hissedelim.

Sıradaki şarkımızın adı ‘Prekarya Çağı’. Bu parça, günümüzün belirsizlik dolu atmosferini yansıtıyor. Ekonomik ve sosyal düzenin hızla değiştiği, geleceğin belirsizliğiyle başa çıkmaya çalıştığımız bu çağda, ‘Prekarya Çağı’ adeta bir ayna tutuyor. Şimdi, bu belirsizlik dolu atmosferin içinde kaybolalım.

Teknolojinin gücünü hissetmeye hazır mısınız? Şimdi sıra geldi ‘Kova’dan Çıkan İnternet’ adlı şarkıya. Bu parça, dijital çağın doğuşunu ve internetin insan hayatına olan etkisini anlatıyor. Bilgiye erişimin kolaylaştığı, dünyanın birbirine daha da yakınlaştığı bu dönemin şarkısını birlikte dinleyelim.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte insan ve makine arasındaki ilişki nasıl değişiyor? İşte, ‘İnsan-Makine İttifakı’ adlı şarkı bu konuya odaklanıyor. İnsanlığın makinelerle olan etkileşimini ve bu ittifakın getirdiği değişimleri anlatan bu parça, geleceğin yolunu çiziyor. Haydi, insan-makine ittifakının ritmine kapılalım.

Gelecekten bahsetmek artık eskide mi kaldı? ‘No Fütur’ adlı şarkı, gelecek kavramını sorguluyor. Belirsizlik dolu günlerde geleceğe dair tahminler yapmanın ne kadar anlamsız olduğunu düşündüren bu parça, ‘şimdi’ye odaklanmanın önemini vurguluyor. Şimdi, bu anın tadını çıkaralım.

Teknolojinin toplumsal dönüşüm üzerindeki etkisi tartışılmaz bir gerçek. ‘Teknomarksizm’ adlı şarkı da bu konuyu ele alıyor. Teknolojinin sosyal yapı üzerindeki etkilerini ve bu değişimlerin toplumu nasıl etkilediğini anlatan bu parça, düşündürücü bir yolculuğa çıkarıyor. Haydi, teknolojinin ritmine kulak verelim.

Sıradaki şarkımız, evrenin derinliklerine yolculuk yapıyor. ‘Uranüs ve Jüpiter’ adlı parça, evrenin gizemli ve büyüleyici atmosferini yansıtıyor. Sonsuzluğa açılan bir pencere olan bu şarkı, büyüleyici bir yolculuğa davet ediyor. Haydi, evrenin sesine kulak verelim.

Programımızın son şarkısı, mistik bir atmosfer sunuyor. ‘Plüton Kova’da’ adlı şarkı, sınırların ötesine geçmeyi ve gizemleri keşfetmeyi anlatıyor. Plüton’un Kova burcundaki seyahatiyle birlikte yaşanan gizemli deneyimleri yansıtan bu parça, hayal gücümüzü harekete geçiriyor. Şimdi, bu mistik yolculuğa çıkalım.

Nümerik Esintiler sona erdi, sağlıcakla kalın.

19 Yorum

Filed under Anti-şiir, Laf sal atası, Robot şarkı, Suni muhaberat, Şarkı

19 responses to “Nümerik Esintiler 7: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌

  1. Geri bildirim: Sovietware: Katı olan herşey yüceltiliyor — Işık Barış Fidaner | YERSİZ ŞEYLER

  2. Geri bildirim: Impossible Nostalgia of Sovietwave Music — ChatGPT – Žižekian Analysis

  3. Geri bildirim: Nümerik Esintiler — muhaberat derlemesi | YERSİZ ŞEYLER

  4. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 8: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  5. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 6: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  6. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 5: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  7. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 4: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  8. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 3: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  9. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 2: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  10. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 1: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  11. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 9: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  12. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 10: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  13. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 11: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  14. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 12: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  15. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  16. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 11: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  17. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 13: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  18. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER

  19. Geri bildirim: Nümerik Esintiler 14: Yapay Zeka Radyo Programı 🤖📻💌 | YERSİZ ŞEYLER