Dana Boente’nin Başsavcı Vekili Tayini Hakkında Beyan — Donald Trump

B.E. Başkanı Donald Trump — 31 Ocak 2017

Başsavcı vekili Sally Yates, Birleşik Eyaletler vatandaşlarını korumak için hazırlanmış kanun hükmünde bir kararnameyi uygulatmayı reddederek Adalet Bakanlığı’na ihanet etmiştir. Biçim ve hukuka uygunluk bakımından bu kararname Adalet Bakanlığı Hukuk Danışma Ofisi’nin onayından geçmişti.

Obama İdaresi’nin tayin ettiği Bn. Yates sınırlar konusunda zayıftır, yasadışı göç konusunda çok zayıftır.

Ülkemizi koruma işini ciddiye alma zamanı gelmiştir. Yedi tehlikeli yerden seyahat eden bireylere daha sıkı sorgulama yapma işi aşırılık sayılmaz. Ülkemizi korumak için bu iş makul ve gereklidir.

Bu gece Başkan Trump Bn. Yates’i görevlerinden azletmiş ve akabinde B.E. Virginia Doğu Bölgesi Savcısı Dana Boente’yi, Senatör Jeff Sessions Demokrat senatörlerce tamamen siyasî nedenlerle haksız yere oyalandığı Senato’nun son doğrulamasından geçinceye dek, Başsavcı Vekili hizmetine tayin etmiştir.

“Senatör Sessions doğrulamadan geçinceye dek Başkan Trump’a bu rolde hizmet etmekten onur duyarım. Halkımız ve ulusumuzun korunduğundan emin olmak için ülkemizin kanunlarını savunacak ve uygulatacağım,” dedi Dana Boente, Başsavcı Vekili.

Türkçesi: Işık Barış Fidaner

yates

1 Yorum

Filed under çeviri

1 responses to “Dana Boente’nin Başsavcı Vekili Tayini Hakkında Beyan — Donald Trump

  1. Geri bildirim: İmletim Savaşları: Amerika — çeviri derlemesi | YERSİZ ŞEYLER