Dün gece İsveç’te bunlar oldu Başkan bey — Jonas Ekman

Jonas Ekman — 18 Şubat 2017 — aftonbladet.se

B.E. başkanı Donald Trump Melbourne, Florida’da Cumartesi akşamı bir konuşma yaptı.

Amerika’yı güvenli tutmaktan söz ederken Nice, Paris ve Brüksel’de yaşanan büyük terör saldırılarından bahsetti – ve aynı cümlenin içinde Cuma akşamı İsveç’te yaşanan belirsiz bir hadiseye işaret etti.

“Gördünüz mü dün gece İsveç’te ne oldu?” dedi.

Başkan bey, işte Cuma akşamı İsveç’te olanlar:

  • 3:24 PM (yerel saat): Stockholm merkezde bir plazada, Sergels torg’da, bir adam kendini ateşe verdi. Şiddetli yanıklarla hastaneye götürüldü. Güdüleri hakkında şimdiye dek hiçbir şey bilinmiyor ama soruşturmayı yürütenler arasında istihbarat hizmetleri yok.
  • 6:42 PM: Meşhur şarkıcı Owe Thörnqvist’in “Melodifestivalen” şarkı müsabakası için yaptığı provada bazı teknik sorunlar oldu. (Fakat 87 yaşındaki şarkıcı gene de [still, encore] hemen ertesi gün zaferi güvenceye almayı becerdi.)
  • 8:23 PM: Hastanede bir adam öldü, Borås şehrindeki işyerinde gün içinde bir kaza geçirmişti.
  • 8:46 PM: İsveç’in kuzeyinde sert hava şartlarından dolayı E10 karayolu Katterjåkk-Riksgränsen arasında kapatıldı. Bölgede kuvvetli rüzgar ve kar yağışından dolayı Met ofisi ayrıca bir çığ uyarısı çıkardı.
  • 12:17 AM: Başkent Stockholm merkezinde Polis memurları kaçan bir Peugeot peşinde kovalamaca başlattı. Polis memurlarının Engelbrektsgatan’da şüpheliye toslamasıyla takip sona erdi. Sürücü tesir altında sürmek, trafik ihlâli ve araba hırsızlığı ile suçlanıyor.

DAHA HAFİF HABERLER:

  • 11:23 AM: Peki, sahte haber uydurmayalım, bu olay sonbaharda olmuştu, ama Cuma günü öğlene doğru bildirildi, biz de sizin seveceğinizi düşündük. Ahşap bir moose sevdalı bir erkek moose‘un dikkatini cezbetti. Bunlar 79 yaşındaki Ove Lindqvist’in Byske’teki bahçesinde, kuzey İsveç Skellefteå civarında oldu. “Kavga çıkaracağını zannettim, onun yerine üç kere ahşap moose‘un üstüne bindi,” dedi.

Türkçesi: Işık Barış Fidaner

4 Yorum

Filed under çeviri, deneyim